Старт Camino Podolico-2024: реєстрація на похід до єдиної на Поділлі церкви святого Якова

У кінці квітня стартує перший повноцінний сезон Подільського шляху святого Якова в умовах воєнного часу. З цієї нагоди організатори розширюють туристичний маршрут і відкривають реєстрацію на колективне проходження нової ділянки: від Кам’янця-Подільського до єдиної діючої на Поділлі церкви і джерела святого Якова.

Це буде дводенна мандрівка до села Панівці Тернопільської області, яка стартує 27 квітня і охопить приблизно 50 кілометрів. Пройти її можна пішки або велосипедом. Учасники на шляху відвідають село Рихта і спелеоклуб «Атлантида», побувають на святковій службі з нагоди Вербної Неділі і зустрінуться з настоятелем церкви святого Якова УГКЦ. Звідти похід продовжиться до села Жванець, багате на цікаві пам’ятки. 

Програма

Субота 27 квітня

9:00 – збір у Кам’янці-Подільському, площа Польський ринок (геолокація).
9:00-19:00 – проходження ділянки Кам’янець-Подільський – Завалля (із зупинкою у Рихті) (23,4 км).
19:00 – прибуття до спелеоклубу «Атлантида», знайомство, вечеря.

Неділя 28 квітня

7:30 – сніданок. 
8:30 – відправлення зі спелеоклубу до церкви св. Якова у Панівцях (4 км).
11:00-13:00 – святкова служба у церкві св. Якова, похід до джерела св. Якова.
13:00-14:00 – зустріч із настоятелем церкви отцем Ігорем.
14:00-18:00 – проходження ділянки Панівці – Жванець (18,5 км).

Вартість:

Ночівля у СпелеоХаусі – 250 грн за 1 ніч/чол.
Ночівля в наметовому містечку – 150 грн 1 ніч/чол. 
Оренда двомісного намета – 150 грн/доба.
Сніданок – 90 грн.
Вечеря – 120 грн.

Максимальна кількість учасників походу – 45 осіб. Зареєструватися на проходження можна у гугл-формі за посиланням: https://forms.gle/uv8xqvRMyzFaK6tJ7  

Організатори: департамент маркетингу міста та туризму Вінницької міської ради, Кам’янець-Подільська міська рада, ГО “Хмельницький спелеоклуб “Атлантида”, Жванецька сільська рада.


Camino Podolico (Подільський шлях святого Якова) – це культурно-пізнавальний та паломницький маршрут з Вінниці до Кам’янця-Подільського через Бар за моделлю Шляхів святого Якова, які проходять через усю Європу. У тестовому режимі він запрацював завдяки підтримці Українського культурного фонду у 2021 році. 

У 2024 році, після дворічної перерви через початок повномасштабної війни, Camino Podolico не лише відновлюють, а й розширюють: незабаром з’являться альтернативні гілки. На сайті www.caminopodolico.net у розділі «Маршрут» уже оновлюється інформація про місця, де можна поїсти і зупинитися на нічліг: апартаменти, готелі, хостели, зелені садиби тощо. Також організатори радять ознайомитися з рекомендаціями щодо проходження маршруту в умовах воєнного часу.  

Фото – Андрій Щербицький (с. Панівці), Андрій Бондаренко/ukrainaincognita (с. Жванець).