Camino Podolico представили на туристичному форумі «Сакральні Карпати» в Івано-Франківську

Подільський шлях святого Якова (Camino Podolico) представили на форумі в Івано-Франківську, який відбувся 21 березня і був присвячений питанням розвитку сакрального туризму та сакрального мистецтва в Карпатському регіоні.

У рамках двох панельних дискусій запрошені спікери говорили про паломництво, розвиток українських маршрутів, канони іконопису, особливості організації подорожей до світових святинь тощо.

У своєму виступі директор департаменту маркетингу та туризму Вінницької міської ради Олександр Вешелені детально розкрив етапи створення Подільського шляху святого Якова, розширення міжнародної співпраці та перспективи продовження й розгалуження маршруту в Україні, зокрема, у напрямках до словацьких Кошиць і румунських Ясів. Також директор департаменту розповів, що цього року очікується сертифікація Camino Podolico як частини першого європейського культурного маршруту Ради Європи, і анонсував ще кілька заходів, які заплановані на 2024 рік.

Серед них:  
- колективне проходження з Кам’янця-Подільського до храму св. Якова у Панівцях Тернопільської обл. (квітень);
- тематична виставка і спеціальне погашення маркованого блоку до дня святого Якова (липень);
- Дні європейської спадщини та мандрівні фестивалі (серпень-вересень). 

Зі свого боку учасники форуму висловили декілька ідей щодо можливих напрямків паломницьких шляхів Івано-Франківщиною, яка багата на сакральні пам’ятки та навіть має власне джерело святого Якова.

Окрім панельних дискусій, в рамках форуму відбулося підписання договору про співпрацю між департаментом маркетингу міста та туризму Вінницької міської ради і центром кар’єри Університету Короля Данила, який передбачає проходження практики студентів та реалізацію спільних проєктів у напрямку розвитку сакрального туризму Поділля й Прикарпаття.

Нагадаємо, що після дворічної перерви офіційний сезон проходження Подільського шляху святого Якова (Camino Podolico) стартує 25 квітня. Детальніше про це – за цим посиланням.

Фото - Університет Короля Данила